JESZCZE W ZIEMI SA TRZY SZTUKI:JEST MIEKKI
gusia66 2023-08-14
Dorodny,herbatki pijesz?ja nigdy nie jadłam potraw z niego oprócz właśnie picia herbatki....Pozdrawiam Georg.
spider6 2023-08-14
Piękne zdjęcie .;)
Miłego popołudnia jak i reszty dnia życzę :)
...Bo u mnie skwar już 3 dzień po ponad 30 + jest.
Pozdrawiam najmilej.🤗
pofi49 2023-08-14
Witam Georg,koper włoski jest bardzo dobry i na surowo,albo pokroić i obsmażyć żeby zmiękł.Na surowo kroi się drobniej i doprawia się oliwą i różnymi przyprawami jako dodatek do mięsa.Urósl Ci dorodny.Miłego wieczoru życzę.
mikro22 2023-08-15
Koper włoski przede wszystkim wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego. Zioło to polecane jest w celu pobudzenia trawienia i wydzielania żółci. Roślina ta sprawdza się w zaburzeniach trawiennych, którym towarzyszą wzdęcia, bóle brzucha, brak apetytu, odbijanie, nadmierna fermentacja w jelitach i nudności. Owoc fenkułu stosuje się w postaci naparu lub herbatki w dolegliwościach przewodu pokarmowego i oddechowego.
Szkoda wyrzucić.
Pozdrawiam:))
luccilla 2023-08-15
Bardzo zdrowe warzywo, ale dla amatorów ja lubię i do leczo, albo do sosów dodaję :)
krychan 2023-08-21
Nie wyrzucaj, to bardzo smaczne warzywko...
Obrane bez lisci i glomba podgotowac lekko na patelni, a nast. przypiec - dusic , posypujac serem ...albo zrobic sosik smietankowy jak kto woli i mlode ziemniaczki do tego dania , pycha!
Czesto jadlam bedac w Italii...