Składniki:
* 5 jajek
* po 1 szklance cukru i mąki
* 1/2 szklanki oleju
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 szklanki wiórków kokosowych
* łyżka kakao
* 1/2 szklanki maku lub orzechów
* opakowanie kremu do karpatki (3 lub 5 minutowe)
* 10 dag widórków czekoladowych
* 4 łyżki dżemu porzeczkowego
Przygotowanie:
1. Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem, Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej wiórki kokosowe a do trzeciej kakao.
2. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40 x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników.Biszkopt pieczemy ok 30 minut w piekarniuku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Studzimy.
3. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem. :)
Pycha, smacznego! ;*
katka12 2013-01-15
nie kuś...
grazka7 2013-01-15
to molo w Pucku :)
miłego wieczoru...
dana02 2013-01-15
Dzięki za przepis...
Dobrej, spokojnej nocy z pięknymi letnimi o zapachu łąki snami życzę:)
znajoma 2013-01-15
DOBRY WIECZÓR!.
Jakże jest miło w wieczornej godzinie,
odwiedzać Tych, co często są przy mnie.
Mogę Ci życzyć gdy kładę się spać,
wszystko co moje serce może Ci dać.
Więc życzę ciepła, miłości wiele,
a na dobranoc, snów kolorowych
w miękkiej pościeli.
By nocka tak dobra była
i w swych ramionach Cię utuliła.
*. MIŁEGO WIECZORU I
...*-* ..) SŁODKICH SNÓW
magdabo 2013-01-16
Dzięki za przepis Agatko ...))
(komentarze wyłączone)