3 szk.mąki +2 łyżki
6 jajek
1 szk cukru
1i1/4 szk oleju
1i1/4 szk oranżady (żółtej)
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
cukier waniliowy
kilka kropel aromatu migdałowego.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę ,i wlewać na przemian ..olej mąkę (przesianą i wymieszaną z proszkiem) i oranżadę tak 3-4 zmiany .
Podzielić masę na dwie równe części ...do jednej dodać 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao i aromat migdałowy..wymieszać .
Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.
Piec około 1,5 godz w temp. 150 st.
(u mnie piekła się tylko godzinę )
Smacznego:)
magdabo 2013-05-01
Jaka z niej elegantka ... bardzo pysznie wygląda !
pozdrawiam serdecznie ...)
laura5 2013-05-02
Witajcie kochani:)przepraszamy Was z gory za nasze zaniedbanie na garnuszku.....oczywicie brak czasu,ale sporadycznie zagladamy,podziwiamy i odwiedzamy wasza Galerie zdjeciowa,Cieplutko Was pozdrawiamy w te Majowe dni....Laurka
elcia72 2013-05-09
Witam i pozdrawiam serdecznie :)
laura5 2013-05-14
Miłych chwil i duzo slonka na dzisiaj Wam życzymy:)Cieplutko pozdrawiamy i dziekujemy za pamiec...)