Miąższ dojrzałych owoców jest ciemny i konsystencją przypomina pieczone jabłko, ma słodko-kwaśny smak i intensywny aromat. Zawiera znaczne ilości garbników wspomagających pracę jelit, cukrów, kwasów organicznych, pektyn, soli mineralnych oraz witaminy C, przez co są cennym urozmaiceniem naszej diety. Owoce można spożywać na surowo lub w postaci przetworzonej jako główny składnik lub dodatek do dżemów, konfitur czy kompotów.
dodane na fotoforum:
alemark 2013-12-10
Pięknych ciepłych myśli, radosnych chwil i optymizmu
życzę na dzisiaj i na cały nowy tydzień...
POzdrawiam serdecznie :))
oskos12 2013-12-10
smaczniutko
fanrats 2013-12-10
Dzięki za ciekawe info. Nieszpułki znam tylko z literatury, nigdy nie miałam z nimi bliższego kontaktu, ale wiem że są wartościowymi owocami. :)