Kalafior romanesco...  ze slimaczkiem...

Kalafior romanesco... ze slimaczkiem...

Romanesco - bez slimaczka oczywiscie - można gotować tak jak polskie kalafiory. Można też spożywać go na surowo. Jego smak jest łagodniejszy i bardziej kremowy. Ma też orzechowy posmak. Wiele osób wybiera romanesco, gdyż warzywo to ma mniej goryczki niż kalafiory i brokuły.

dodane na fotoforum:

deniska

deniska 2014-01-31

Fajnie wystawił rogi....

halb09

halb09 2014-01-31

Dlatego ślimaczki też go lubią:))

oskos12

oskos12 2014-01-31

boska fota

mootyll

mootyll 2014-01-31

Ślicznie złapany :)

mate06

mate06 2014-01-31

Dobranocek :)

evita

evita 2014-01-31

Super macro...

kati9

kati9 2014-02-01

Dobrał sie do niego zdrowo :)

irena64

irena64 2014-02-01

Na pewno smaczny jest...:)))

danka1

danka1 2014-02-01

Kolorek taki żywy

kokon

kokon 2014-02-02

Miłej niedzieli życzę...

dodaj komentarz

kolejne >