Mięsiwo do obiadu gotowe

Mięsiwo do obiadu gotowe

karczek pieczony w kapuście kiszonej z ananasem,wg Siostry Anastazji

1,2 kg karczku
ok.1 kg kapusty kiszonej
5 plasterków ananasa
sól,pieprz,papryka
Mięso moczyłam w solance z przyprawami (listek laurowy,ziele,sól,czosnek,sól peklowa) ok.12 godzin.Osuszyłam ręcznikiem papierowym,ponacinałam,w nacięcia włożyłam plasterki cebuli,doprawiłam pieprzem i papryką.Zawinęłam w folię i zostawiłam w lodówce ok.4 godzin.Opłukałam kapustę,wyłożyłam nią brytfankę,na kapustę poszedł karczek (odwinięty z folii) i obłożyłam go resztą kapusty,na wierzchu poukładałam ananasa pociętego na kawałki.Nakryłam folią aluminiową,błyszczącym do dołu i piekłam w piekarniku 2 godz.w temp.200 st.Pół godziny przed końcem pieczenia ściągnęłam folię aby kapusta się przyrumieniła.Solanka to mój wymysł, nacinanie i cebula to pomysł mojej bratowej,reszta Siostry Anastazji.

uszata

uszata 2016-08-02

wooww!!!!! jakie cudoooo!!!!!

kinga35

kinga35 2016-08-02

Alicja my mielismy po dwa dania i do tego deser :)

prince8

prince8 2016-08-02

Szaleństwo Alisss ...miłego dnia ...:)))

stor55

stor55 2016-08-02

ale pyszności

dodaj komentarz

kolejne >