sałatka śledziowa
1/2 kg matiasów
4 ogórki konserwowe
mała puszka groszku
3 jajka
por
4 łyżki majonezu
sól,pieprz
sok z cytryny
szczypior lub natka pietruszki
Wymoczone matiasy skrapiam obficie sokiem z cytryny,kroję w mniejsze kawałki,ogórki w kostkę,jajka ugotowane na twardo w półplasterki,białą część pora w półtalarki,dodaję osączony groszek,majonez,szczypior.Doprawiam do smaku solą i pieprzem.Dokładnie i delikatnie mieszam,schładzam i podaję z pieczywem .
niusia1 2016-09-16
Że co? śledziowa? - uwielbiam i ja tego wcześniej nie widziałam- o rety a oni mi zjedli i nic nie zostało- teraz mi język ucieknie gdzie nie powinien:)))
prince8 2016-09-17
Miło witam ... ślicznie ...udanego weekendu :)