-jabłka obrać ,pokroić na niezbyt cieńkie plastry, wrzucić na rozgrzany olej-dodać sól, pieprz, curry np.cytrynowe ,majeranek
-chwilę posmażyć -tyle by lekko rozmiękły i połączyły się z przyprawami- wyłożyć z garnka
-wlać do garnka oliwy - 3-4 łyżki-i na rozgrzaną wrzucić pokrojoną w półtalarki cebulę-dodać sól, pieprz,trochę ostrej papryki-i smażyć chwilę by wszystko się połączyło,a cebula się zeszkliła
-teraz połączyć to z jabłkami-wkładać do słoików i pasteryzować
dodane na fotoforum:
krynia2 2010-09-05
Skorzystam z przepisu,przedrukowałam,dzięki.Napisze jak wyszło.
alkaa 2011-06-02
re;Alka10 }witaj, te jabłka robię jako dodatek do potraw-np.mięs, kapusty i wątróbki -tu dodaję podczas robienia potrawy jeszcze cebuli. Wiesz ,to jak się lubi owoce z mięsiwem jest dobre-ja mogę je dodać do wszystkiego. Spróbuj.
Pozdrawiam
(komentarze wyłączone)