Rączka gotuje....dzisiaj schabowe w innej odsłonie.

Rączka gotuje....dzisiaj schabowe w innej odsłonie.

4 grube plastry schabu
150ml jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych
Schab rozbijamy za pomocą tłuczka.
W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, musztardę i przyprawy. Do tak powstałej marynaty przekładamy kotlety, mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut.
Płatki kukurydziane przekładamy do foliowego worka i kruszymy za pomocą wałka. Kotlety obtaczamy w płatkach, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

astra40

astra40 2017-01-25

Super! Coś nowego!!! Przepis kopiuję :)

isia222

isia222 2017-01-26

wyglądają bardzo smakowicie

alkaa

alkaa 2017-01-26

schabowych tak nie robiłam...robię w ten sposób pokrojone w paski filety drobiowe...

(komentarze wyłączone)