Taki oto pasztet zrobiłam.....jutro degustacja

Taki oto pasztet zrobiłam.....jutro degustacja

Pasztet selerowy z orzechami.

Składniki
2 selery średniej wielkości
1 marchewka
1 duża cebula
1 łyżka masła
1/2 szkl. zmielonych orzechów włoskich
3-4 ząbki czosnku
4 jajka
2/3 szkl. bułki tartej
gałka muszkatołowa
suszony majeranek
sól, pieprz
masło i tarta bułka do foremki

Warzywa obierz, opłucz. Selery oraz marchewkę ugotuj do miękkości, wyjmij. Cebulę posiekaj,
zeszklij na maśle.
2. Ugotowane i wystudzone warzywa oraz podsmażoną cebulę zmiksuj na gładką masę (ew.
trzykrotnie zmiel). Dodaj do niej jajka, bułkę tartą oraz zmielone orzechy. Masę przypraw
czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową.
3. Formę (20x15 cm) posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Nałóż masę pasztetową. Wierzch
wygładź. Piecz przez 45 minut w temp. 180 st.

prince8

prince8 2020-01-07

Coś pysznego tworzy Danusia ... radosnego i kolorowego wieczorku w przygotowaniach do karnawału przy gorących rytmach ,,, miłegooo wieczoru ...

hania19

hania19 2020-01-07

No i co Ona tam szykuje

ewaiza

ewaiza 2020-01-07

Musi byc pyszny ten pasztet , czekam na degustacje

prince8

prince8 2020-01-07

,,, ciekawe jaki to ma smak ...???

anulkaz

anulkaz 2020-01-07

Wygląda pysznie;)

danisi

danisi 2020-01-07

U Ciebie zawsze smaczne potrawy Danusiu.....
miło pozdrawiam.....

mariol7

mariol7 2020-01-08

Bardzo jestem ciekawa smaku. Brzmi świetnie, wygląda super. Czy smak jest równie świetny? :-)

ewci1

ewci1 2020-01-08

Ciekawy sklad pasztetu...

astra40

astra40 2020-01-08

Oj ....będzie pysznie!!!

(komentarze wyłączone)