Smażone ananasy w cieście
Składniki:
mąka (ok. 2 szklanek)
mleko (ok. 1 szklanki)
jajko/a (1, 2szt.)
śmietana (ilość wedle uznania, do zagęszczenia ciasta)
woda gazowana (ok. 1/4 szkl.)
wiórki kokosowe (kilka łyżek)
cukier (ok. 2 łyżeczek)
puszka ananasów
olej (do smażenia)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (oprócz ananasów) starannie wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej wody, bądź mąki- ciasto powinno być gęstsze od ciasta naleśnikowego. Plastry ananasów odsączyć, nadziewać na patyczek do szaszłyków, zamaczać w cieście i smażyć w głebokim oleju, ok. 1 minuty z każdej strony.
emilka7 2009-11-05
Aniu...znowu pyszności....Nie jadłam jeszcze więc się poczęstuje...Mniam...jakie dobre...Miłego popołudnia...
fiodo46 2009-11-05
Witaj Anu :)) smażone ananasy nono smakowicie wygladają poczęstuje sie i ja :) pozdrawiam i życzę miłego popołudnia :))