Brzoskwiniowy puch

Brzoskwiniowy puch

Brzoskwione cudo

Biszkopt
2 jajka
3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki zimnej wody

Piec ok 25 minut w 170 stopni

Masa serowo-smietanowa

375g serka mascarpone
250 ml śmietanki 30%
5 łyżek cukru pudru
100g białej czekolady

Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy 4 do 5 łyżek cukru pudru wkładamy chwilę do lodówki w tym czasie miksujemy serek mascarpone do ubitego serka dodajemy pokrojona czekoladę i mieszamy . Potem dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki

Mus brzoskwioniowy
400g brzoskwini zmiksowane
Galaretka cytrynowa rozpuszczonej 3/4 szklanki gorącej wody z 4 łyżeczkami żelatyny

Brzoskwinie blendujemy dodajemy galaretkę z żelatynę rozpuszczona w niej wielkiej ilości goracej wody . I wkładamy do lodówki aby stezalo

oya04

oya04 2017-03-25

Wyglada na bardzo smaczne ))

witamy w garnku :)

ann25

ann25 2017-03-25

dziękuję i tak smakuje. witam :)

dodaj komentarz