Brzoskwione cudo
Biszkopt
2 jajka
3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki zimnej wody
Piec ok 25 minut w 170 stopni
Masa serowo-smietanowa
375g serka mascarpone
250 ml śmietanki 30%
5 łyżek cukru pudru
100g białej czekolady
Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy 4 do 5 łyżek cukru pudru wkładamy chwilę do lodówki w tym czasie miksujemy serek mascarpone do ubitego serka dodajemy pokrojona czekoladę i mieszamy . Potem dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki
Mus brzoskwioniowy
400g brzoskwini zmiksowane
Galaretka cytrynowa rozpuszczonej 3/4 szklanki gorącej wody z 4 łyżeczkami żelatyny
Brzoskwinie blendujemy dodajemy galaretkę z żelatynę rozpuszczona w niej wielkiej ilości goracej wody . I wkładamy do lodówki aby stezalo