Składniki:
* kapusta pekińska (ilość wedle uznania)
* cebulka (jedna lub dwie na jedną główkę kapusty)
* koperek najlepiej świeży (ilość wedle uznania)
* olej do duszenia ( ale nie za dużo, żeby kapusta w nim nie pływała)
* sól, pieprz, majeranek, vegeta ,cukier,ocet jabłkowy z bukietem wina jabłkowego-taki akurat miałam); Sposób wykonania;Kapustkę drobno szatkujemy, również białe części.
Cebulkę kroimy w kostkę. Koperek siekamy.
Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucamy cebulkę, rumienimy.
Następnie dodajemy kapustę, koperek.
Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiamy do smaku,wrzucamy jabłka pokrojone w plasterki i dusimy pod przykryciem.
dodane na fotoforum:
grejsia 2011-10-06
Dzien dobry, Aniu! Ja dopiero oczy przeplukalam, na dworze szarowka, ale zapowiada sie ladny dzien... a Tobie zycze super wieczoru!
gotujmy 2011-10-06
Jako swietny dodatek do zestawu obiadowego