PIGWA-polska cytryna do herbaty...

PIGWA-polska cytryna do herbaty...

pigwa, dowolna ilość
cukier, dowolna ilość

1. Pigwę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, usuwamy nasiona i układamy w słoikach, przesypując cukrem.

2. Po 24 godzinach już widać sok, który się wytworzył, miejsce w słoiku można uzupełnić jeszcze dodatkowo plastrami pigwy i cukrem.

3. Słoiki wstawiamy do lodówki i używamy do herbaty, zużywamy na świeżo przez kilka tygodni, bez pasteryzacji.

vitaawe

vitaawe 2014-10-18

CUDO BAJKOWE-MIŁEGO WEKENDU

http://e-kartki.net.pl/kartki/3/1/d/18407.jpg

eliala

eliala 2014-10-18

Aniu, witaminkowo u Ciebie.:) Pozdrawiam.:)

extensa

extensa 2014-10-18

Moja mama zawsze robiła sok z pigwy!!! zawiera bardzo dużo witaminy C tylko bardzo twarda do krojenia...
Dziękuję za śliczną nutkę, pozdrawiam bardzo serdecznie i miłego wieczoru życzę:)

davie

davie 2014-10-18

Wiem, że ma dużo wit.C, warto zrobić taki soczek.
Miłego wieczoru Aniu.

danutaw

danutaw 2014-10-18

..super soczek..., moja mama tak robi..!)
Pozdrawiam Aniu i zyczę Ci miłego weekendu...!)
re; Dziękuję Ci za śliczną nutkę...!)

ma1ma

ma1ma 2014-10-18

samo zdrowie...pozdrawiam wieczorkiem...

maly52

maly52 2014-10-18

Też zasypuję pigwę cukrem, ale przedtem usuwam te białą część ze środka...pozdrawiam póżnym wieczorkiem....DOBRANOC...:))

edge56

edge56 2014-10-18

Dla mnie to jakiś kosmos?! ;-))
Ale pewnie masz rację :-)

mootyll

mootyll 2014-10-19

Przyjemnej reszty dnia,pozdrawiam niedzielnie:)

bzyk49

bzyk49 2014-10-19

MIŁEGO WIECZORU ŻYCZĘ.
POZDRAWIAM CIEPLUTKO

alkaa

alkaa 2014-10-19

nie mam w tym roku pigwy...szkoda-wiem ,że zdrowa...

dodaj komentarz

kolejne >