KOTLETY Z KALAFIORA

KOTLETY Z KALAFIORA

1/2kg kalafiora ugotowanego
10 dag posiekanych orzechów włoskich
2 jajka
ok. 2 szkl bułki tartej
olej do smażenia
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji

1.Kalafior ugotować i rozgnieść widelcem, dodać surowe jaja, posiekane orzechy włoskie oraz tyle bułki tartej by powstała gęsta masa.
Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku, solą pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
2. Z powstałej masy uformować mokrymi rękoma(aby masa nie kleiła się do rąk)średniej wielkości kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Wychodzi 8 kotlecików.

nowicka

nowicka 2013-01-05

Witam milutko i pozdrawiam cieplutko wspaniałej soboty zyczę :)**

dodaj komentarz

kolejne >