Stokrotka pospolita

Stokrotka pospolita

natrafiłem na przepis kulinarny – pasta stokrotkowa.

Składniki:

50 g twarogu,
50 g masła,
2 łyżki śmietany,
2 ugotowane jaja,
6 łyżek posiekanych listków stokrotek,
Sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:

Twaróg utrzeć z masłem, śmietaną i posiekanymi jajami (można przepuścić przez maszynkę w celu uzyskania gładkiej konsystencji). Dodać przyprawy i drobno posiekane listki stokrotki. Dobrze wymieszać. Smacznego!

dodane na fotoforum:

romanka

romanka 2017-04-02

...lubię stokrotki.....są skromne, ale urocze.....!!!
...Antoni, miłej niedzieli.....:)))

jaska15

jaska15 2017-04-02

kupuje przepis...

slicznosc w sloneczku,
pozdrawiam Toni:))

krycha2

krycha2 2017-04-02

O...nigdy o takiej paście nie słyszałam...trzeba wobec tego spróbować...

jaworr

jaworr 2017-04-02

Ciekawy ten przepis, pewnie przygotujesz taką pastę....:)
A foto w makro super!
Miłego wieczoru życzę...:)

listek

listek 2017-04-03

Bardzo ładna

dodaj komentarz

kolejne >