Pieczony pstrąg w sosie chrzanowo - brzoskwiniowym

Pieczony pstrąg w sosie chrzanowo - brzoskwiniowym

2 wypatroszone pstrągi
sól, pieprz
3 połówki brzoskwiń z kompotu lub syropu
3 łyżki kompotu lub syropu
2 łyżki chrzanu ze słoika
przyprawa do ryb
sok z cytryny

Pstrągi umyć , dokładnie wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, posolić. skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryby, odstawić na 30 min do lodówki.

Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 st C około 15-20 min.Upieczoną rybę polać sosem chrzanowo-brzoskwiniowym i zapiekać bez przykrycia na termoobiegu około 7-8 min.

Wykonanie sosu:

Brzoskwinie pokroić na drobne kawałki, dodać chrzan i syrop lub kompot, doprawić lekko pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać .

Smacznego.

Bardzo smaczny pstrąg o ciekawym smaku, polecam.

dodane na fotoforum:

achoch

achoch 2014-06-27

W życiu bym nie wpadła na to, żeby chrzan połączyć z brzoskwinią. Ale ponieważ już nie raz skorzystałam z Twoich przepisów i jeszcze się nie zawiodłam, myślę, że i na to kiedyś się skuszę. Pozdrawiam;-)

dodaj komentarz

kolejne >