Błyskawiczny torcik bezowy

Błyskawiczny torcik bezowy

kładniki

3 gotowe blaty bezowe
1 słoik dżemu jagodowego nisko słodzonego
550 ml śmietany 30%
cukier waniliowy
czerwone winogrono

Na płaskim talerzu ułożyć blat bezowy, posmarować dżemem jagodowym, posmarować bitą śmietaną. Przykryć drugim blatem, znów posmarować , najpierw dżemem i bitą śmietaną. Ułożyć ostatni blat, wierzch posmarować bitą śmietaną, udekorować czerwonymi winogronami. Wykonanie bitej śmietany:) zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać tylko cukier waniliowy ( nie słodzimy śmietany, ponieważ bezy są słodkie.

UWAGA: Gotowy torcik od razu podawać gosciom na stól.

Nie zostawiamy torciku na drugi dzień w lodówce , bo się stopi.

Smacznego.

dodane na fotoforum: