Karkówka w sosie mojej Mamy

Karkówka w sosie mojej Mamy

1 kg schabu karkowego chudego
2 cebule
4 pieczarki lub inne grzyby(u nas oprócz pieczarek ,mama dodała pokrojone kurki.)
przyprawa do żeberek
sól
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
pieprz
majeranek
ostra papryka
sól czosnkowa
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia


Schab umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w plastry,posypać przyprawą do żeberek,obtoczyć każdy plaster w mące.
Obsmażyć na złoty kolor na tłuszczu,przełożyć do rondla,cebulę i pieczarki pokroić zeszklić na tym samym tłuszczu,wlać 3 szklanki wody ,wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw,dusić na małym ogniu pod przykryciem,aż mięso bedzie miękkie,(ale nie może się rozpadać)
Po uduszeniu ,sosik powinnien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

babka50

babka50 2011-11-08

Pyszna galeria ... mozna sie duzooooooooo nauczyc !!!!!!!!!!!

kot54

kot54 2011-11-08

Smacznie na talerzu :))

maxmen

maxmen 2011-11-08

Pyszności...:)

dodaj komentarz

kolejne >