A' la chińszczyzna szybka i smaczna z grzybami i makaronem.

A' la chińszczyzna szybka i smaczna z grzybami i makaronem.

ryż lub makaron
pierś z kurczaka 1 szt - duża
por 1/2 szt
cebula 1 szt
mrożonka chińska 1 opakowanie
sos sojowy ciemny 1 łyżka
pieprz
olej do smażenia
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić, obsmażyć na oleju, dodać pokrojonego pora, kurki lub grzyby, smażyć na małym ogniu 10 min.
Dodać chińską mrożonkę, dusić następne 10 min, po tym czasie, dodać pieprz i sos sojowy.

Mąkę ziemniaczaną rozrobić z 2 łyżkami zimnej wody, wymieszać, wlać do sosu, mieszając dusić 2 min.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, polać sosem.
Smacznego.

dodane na fotoforum: