[18299730]

buraki czerwone 2 kg
woda 2-2,5 litra
ziele angielskie kilka ziaren
pieprz ziarnisty
listek laurowy
sól
pieprz
majeranek
cukier
ocet
grzyby suszone 10 szt
czosnek 2 ząbki

Buraki obrać, pokroić zalać wodą, gotować 30 min, po tym czasie dodać listek, ziele, pieprz, cukier, czosnek, ocet, majeranek, sól, wszystko gotować jeszcze 40 min.

Grzybki namoczyć, zalać wodą, zagotować, wywar z grzybów wlać do barszczu i gotować jeszcze razem 5 min.
Odstawić na całą noc w chłodne miejsce.


Na drugi dzień, barszczyk podgrzać (nie gotować bo straci kolor, przecedzić doprawić mielonym pieprzem.
Podawać z uszkami lub ugotowaną fasolą Jaś.

dodane na fotoforum:

mrrru35

mrrru35 2011-11-10

grzyby ziarnisty ?

dodaj komentarz

kolejne >