Bukiet gotowanych jarzyn wyśmienity

Bukiet gotowanych jarzyn wyśmienity

1 kalafior
1 brokuł
kilka pieczarek
kilka marchewek
kilka ziemniaków
sól
sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
4 łyżki bułki tartej

Kalafiora umyć,ugotować w lekko osolonej wodzie,następnie ugotować brokuła(gotujemy w całości)
Marchewkę,umyć ugotować razem z ziemniakami i pieczarkami.
Ugotowanego kalafiora i brokuła podzielić na różyczki,ułożyć na dużym talerzu,ziemniaki i marchewkę pokroić w kawałki,pieczarki na pół.
Oliwę wlać na patelnie,dodać posiekany czosnek,chwilkę pod smażyć dodać bułkę tartą i lekko zrumienić ,polać jarzyny.
Podawać z mięsem lub same.
Smacznego.

dodane na fotoforum: