Gołąbki z resztek świątecznych

Gołąbki z resztek świątecznych

liście sparzone kapusty włoskiej 8 szt
ugotowany ryż 4 szklanki
schab pieczony 30 dkg
szynka 30 dkg
cebula 1 szt
olej
jajka 2 szt
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka czubata
bulion warzywny 1/2 litra


Kapustę włoską sparzyć, zdjąć liście, ściąć grube nerwy. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać pokrojone i podsmażone resztki węglin razem z pokrojoną cebulą. Sól, pieprz , jajka, wyrobić masę. Nadziewać liście farszem i zwijać ścisło. Ułożyć w garnku, zalać bulionem warzywnym, dodać listek, ziele, gotować do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, mąkę wymieszać z wodą , zaprawić gołąbki, gotować jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawać posypane posiekanym koperkiem.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

rades

rades 2011-11-11

u mnie dzisiaj na obiad też gołąbki,pyszności,pozdrawiam

tsetse

tsetse 2011-11-15

Pyszności :)

dodaj komentarz

kolejne >