Gołąbki a la klopsy

Gołąbki a la klopsy

1/2 kg mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego
6 obgotowanych liści kapusty
1 jajko
1 saszetka ryżu 100 gram
cebula
sól
pieprz
2 czubate łyżki bułki tartej
olej do smażenia
bułka tarta do panierki
sos pomidorowy do polania

Liście kapusty bardzo drobniutko pokroić, dodać mielone mięso,ugotowany ryż, sól, pieprz, jajko, posiekaną cebulę, bułkę tartą, dokładnie wyrobić.
Formować klopsy lub kotlety, panierować w bułce tartej, usmażyć na złoty kolor, Ułożyć w rondlu, podlać 1/4 szklanki wody, parować pod przykryciem na małym ogniu.
Gotowe kotleciki polać sosem pomidorowym.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

rades

rades 2011-11-11

ciekawie wyglądają,robiłam podobne,ale Twoje super wyglądają muszę wypróbować

dodaj komentarz

kolejne >