Schab pieczony ze śliwkami i morelami

Schab pieczony ze śliwkami i morelami

schab środkowy wieprzowy 1,20 kg
sól
majeranek
czosnek granulowany
suszone morele
suszone śliwki

Schab umyć , posolić , natrzeć czosnkiem granulowanym i majerankiem, odstawić na 40 min w chłodne miejsce. Po tym czasie, zrobić cienkim długim nożem dziurę przez całą długość schabu, umyć morele i śliwki w gorącej wodzie, osuszyć. Nadziewać schab morelami i śliwkami , wpychając głęboko aż zapełnimy cały schab. Włożyć do rękawa do pieczenia, spiąć mocno boki. Piec w 180 st c około 60 min.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

kosag67

kosag67 2011-11-14

pycha uwielbiam schabik nadziewany mniam pozdrowienia

jokanta

jokanta 2011-11-14

Podzielam zdanie ,właśnie robiłam w ten sposób schab i jest dobry.Mnie osobiście lepiej smakuje ze śliwką bo z morelą jest troszkę za słodki.Pozdrawiam i życzę udanych wyrobów swiątecznych.

wiolusk

wiolusk 2011-11-15

Bardzo lubie taki schabi, pozdrawiam

alka10

alka10 2015-11-29

wyglada wybornie-pozdrawiam :))

dodaj komentarz

kolejne >