Kotlet schabowy w jajecznej koszulce

Kotlet schabowy w jajecznej koszulce

4 kotlety schabowe bez kości
3 jajka
przyprawa gyros
1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 18%
bułka tarta
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Kotlety rozbić w miarę cienko, lekko posolić i posypać pieprzem.
Bułkę tartą wsypać do salaterki, wsypać czubatą łyżkę przyprawy gyros wszystko wymieszać.
Jajka rozbić, roztrzepać dokładnie widelcem i dodać łyżkę gęstej śmietany.
Kotlety panierować dokładnie w bułce tartej, następnie po jednym wkładać do masy jajeczno-śmietanowej i moczyć przez chwilkę.
Rozgrzać tłuszcz, przykręcić ogień i wyjąć kotleta z masy jajecznej. Smażyć na małym ogniu, przekręcając na obie strony.
Smacznego.

Tak usmażony kotlet jest bardzo miękki i smaczny.

dodane na fotoforum:

zuza59

zuza59 2011-11-15

A ja tu siedzę, biedna, głodna w pracy :(( do domu daleko, obiad dopiero będę gotować :( A tutaj tak smaczliwie :))

dodaj komentarz

kolejne >