margaryna 250 gram
jajka 4 szt
cukier waniliowy
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
otarta skórka z cytryny
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3,5 szklanki
galaretki truskawkowe 2 szt
polewa czekoladowa
Margarynę Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.
Na końcu dodać, sparzoną, otartą skórkę z cytryny, obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Blaszkę o wymiarach 28x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Piec w 180ºc 25-30 min (do suchego patyczka).
Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać żeby się rozpuściły.
Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie polać ulubioną polewą.
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
magdabo 2012-07-24
Bardzo dobrze smakuje to ciacho , piekłam już wielokrotnie ... pozdrawiam !