Pianka z jagodami

Pianka z jagodami

1 opakowanie długich biszkoptów 140 gram
1/2 kg jagód
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki truskawkowe
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
kilka kawałków czekolady


Blaszkę o wymiarach 24x28 cm wyłożyć biszkoptami,jagody umyć na sitku(3/4 szklanki odsypać do dekoracji),wrzucić do garnka ,chwilkę zagotować,odstawić, do gorących wsypać 1 cytrynową galaretkę,dokładnie wymieszać ,wystudzić,polać na biszkopty,dokładnie rozsmarować łyżką.

Wstawić do lodówki żeby zastygło.

Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody,wystudzić,do zimnej galaretki wlać mleko skondensowane(ma być zimne z lodówki) niesłodzone ,ubić mikserem ,widełkami do piany,aż podwoi objętość(najlepiej wstawić naczynie do zlewu z zimną wodą i ubijać.

Gęstniejącą piankę wylać na jagody,wstawić do lodówki,gdy zastygnie,udekorować jagodami,na końcu zalać tężejącą galaretką cytrynową ,rozpuszczoną w 1 i 3/4 szklanki wrzącej wody,Gdy zastygnie,posypać startą czekoladą.

Smacznego:)

dodane na fotoforum:

aracelis

aracelis 2011-11-16

pysznie wygląda :)

kati9

kati9 2011-11-18

To lubię :)

anina

anina 2012-06-14

O ja też lubię tego typu ciasta również....Pozdrawiam masz świetne przepisy:)))0

dodaj komentarz

kolejne >