Krem porowo-koperkowy z zacierką

Krem porowo-koperkowy z zacierką

makaron zacierka babuni
włoszczyzna(marchewka,seler ,pietruszka)
2 skrzydełka drobiowe
3 średnie pory
4 łyżki posiekanego koperku (może być mrożony)
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
sól
pieprz
1 litr wody
posiekana natka z pietruszki


Warzywa obrać,pokroić,zalać wodą,dodać skrzydełka,sól,wszystko gotować do miękkości.
Wszystko przecedzić,do czystego wywaru dodać pokrojone pory i koperek,gotować jeszcze na małym ogniu około 20 min,pod koniec dodać masło.
Zupę zmiksować blenderem, dodać śmietankę ,przyprawić pieprzem i posiekaną natką z pietruszki.
Podawać z ugotowanymi zacierkami.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

ezbro7

ezbro7 2011-11-20

wygląda apetycznie,słonecznego popołudnia

lila08

lila08 2011-11-20

na pewno smaczny...spróbuję zdobić ze swoją zacierką :)))
miłej niedzieli;)

anetka

anetka 2011-11-20

nie jadlam Ale super wyglada

hbabik

hbabik 2011-11-20

APETYCZNIE WYGLĄDA I JEST PYSZNA

tunia31

tunia31 2011-11-20

Pozdrawiam i uroczego popołudnia życzę :)

ami50

ami50 2011-11-20

Słońce już traci swój jasny blask,
to znak, że dzień pożegnać już czas.
Więc nie wypada nic innego,
jak życzyć Ci wieczoru miłego.

bahus

bahus 2011-11-20

Takie zupki są doskonałym wstępem do konkretnego jedzenia.

dodaj komentarz

kolejne >