Jajka faszerowane podsmażane

Jajka faszerowane podsmażane

6 dużych pieczarek
5 suszonych podgrzybków
1 mała cebulka
10 jajek
sól
pieprz
posiekany szczypiorek
masło roślinne do smażenia
bułka tarta


Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 min, po tym czasie na małym ogniu 10 - 15 min, drobno pokroić.
Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle roślinnym. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 min razem z ugotowanymi podgrzybkami.
Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle roślinnym.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

marys24

marys24 2011-11-26

przepuszne uzylam pieczarek bo niemam dostepu do grzybkow ale palce lizac
zapraszam do mojego fotoforum danie z przepisem

choco13

choco13 2015-05-30

anulko jak uwazasz czy to mozna tez na zimno jesc , bo chcialabym na imprezke zrobic ?

dodaj komentarz

kolejne >