Schab z kapustą pod serową kołderką

Schab z kapustą pod serową kołderką

6 kotletów schabu wieprzowego
sól
pieprz
1 zmiażdżony ząbek czosnku
1/2 łyżeczki kminku
50 dkg kapusty kiszonej
3 łyżki oleju
6 czubatych łyżek tartego żółtego sera


Schab umyć, pokroić na cienkie kotlety, rozbić, posolić, posypać pieprzem.
Usmażyć na złoty kolor
na patelni, przełożyć na talerzyk.
Kapustę pokroić drobniutko, wrzucić na tłuszcz po smażeniu schabu.
Dodać kminek i zmiażdżony czosnek,smażyć około 15-20 min.
Schab ułożyć na talerzu, na kotlety ułożyć po trochu kapusty, wszystko posypać żółtym serem, zapiec minutkę w mikrofali lub w piecyku.
(ale niekoniecznie,jak posypiemy ser na gorące danie,to serek sam się trochę rozpuści)

Smacznego.

dodane na fotoforum: