1 podwójna pierś z kurczaka
4 plastry szynki wiejskiej
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz
papryka mielona ostra lub łagodna
4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 jajka
bułka tarta
1 łyżka masła
olej do smażenia
Pierś z kurczaka umyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić. Posolić,posypać pieprzem i papryką Panierować w bułce , jajku i jeszcze raz cienko w bułce. Masło rozgrzać na małym ogniu z olejem i usmażyć kotlety. Na usmażony kotlet położyć po plasterku szynki i żółtego sera. Zapiekać 3 min w rozgrzanym piekarniku z termoobiegiem w 180 st C. Posypać każdy kotlet posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
kot54 2011-11-22
smaczne jedzonko...już bym mogła zjeść....:))
maxmen 2011-11-22
To coś dla mnie...:)))
Uwielbiam szpinak...:)
maxmen 2011-11-22
Hahaha... głodnemu chleb na myśli...:)
Zamiast szczypiorku może być szpinak... szczypiorek też nie zawadzi...:)))