Pierś pieczona w sosie śliwkowym

Pierś pieczona w sosie śliwkowym

2 piersi drobiowe
sól
pieprz
zlota przyprawa do kurczaka
1 łyżka oliwy z oliwek

Sos śliwkowy
sos po upieczeniu piersi
1 szklanka wody
3-4 czubate łyżki powideł śliwkowych
ewentualnie sól i pieprz do smaku
1 łyżka mąki ziemniaczanej

500 gram kolorowego makaronu Corticella

Piersi umyć, natrzeć solą i przyprawami,skropić oliwą z oliwek, wsadzić do rękawa foliowego,piec około 40 -45 min w 200°C.


Po upieczeniu,cały sos wylać do rondelka,dodać 1 szklankę wody,zagotować.
Dodać powidła śliwkowe,sól i pieprz do smaku,gotować na malutkim ogniu ,około 1 minutę,następnie zaprawić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody ,chwilkę jeszcze pogotować.
Podawać z kolorowym makaronem lub ryżem
Smaczego i polecam.

dodane na fotoforum:

jagoda8

jagoda8 2011-11-24

Apetycznie danko wygląda,pozdrawiam.

ewka67

ewka67 2011-11-24

Sosik śliwkowy i makaronik kolorowy..........Pycha.....

kot54

kot54 2011-11-24

SMACZNIE....Miłego dnia życzę :)

jonna

jonna 2012-03-15

Kolorowe i smaczne danie.....Pozdrawiam śliczną kuchareczkę.....

dodaj komentarz

kolejne >