Zupa krem ogórkowa

Zupa krem ogórkowa

3 skrzydełka z kurczaka
1 marchewka
1 mały por
1 pietruszka
1/4 małego selera
1 łyżka przyprawy jarzynka
10 średnich ogórków kiszonych
1 litr wody
1/2 szklanki śmietany 18%
sól, pieprz.
1 liść laurowy
ziele angielskie
grzanki z bułki paryskiej, lub groszek ptysiowy

Skrzydełka wymoczyć w zimnej wodzie. Zalać wodą i zagotować, zdjąć szumowiny.
Dodać pokrojonego pora, przyprawy, oraz starte warzywa na tarce jarzynowej.(oprócz ogórków kiszonych)gotować aż wszystko będzie miękkie.
Pod koniec gotowania, dodać ogórki kiszone utarte na tarce jarzynowej.
Gotować wszystko jeszcze 15 min.
Zupę zmiksować blenderem, zaprawić śmietaną, dodać obrane od kości mięsko.
Podawać z grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym.
Zupa świetnie smakuje też z ryżem.

dodane na fotoforum:

danus13

danus13 2011-11-28

WYGLĄDA APETYCZNIE:)

jagoda8

jagoda8 2011-11-28

Piękna fotka,smakowita ta zupa.

ewka67

ewka67 2011-11-28

To chyba ogórkowa??????/

zuza59

zuza59 2011-11-29

Fajna :)

dodaj komentarz

kolejne >