Indyk na szybką przekąskę

Indyk na szybką przekąskę

1/2 kg piersi z indyka
40 dkg pieczarek
2 duża cebula
1 marchewka
sól
pieprz
200 gram kwaśnej śmietany
2 łyżki masła roślinnego

Pierś umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić bardzo drobno.Masło rozpuścić w rondlu obsmażyć mięso około 8 min, dodać pokrojoną drobno cebulę , pokrojona marchewkę i pieczarki.

Podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 20 min na bardzo małym ogniu, doprawić solą i pieprzem, pod koniec wlać śmietanę i moment zagotować.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

babka50

babka50 2011-12-04

Pieknie podane ... milego popoludnia :)))

musiak

musiak 2011-12-04

super profilek jedzonkowy...dla mnie nr 1

mimis

mimis 2011-12-04

Miłego wieczorku życze :)

edziak1

edziak1 2011-12-04

Pozdrawiam cieplutko:)

olga84

olga84 2011-12-06

zrobiłam się głodna...

dodaj komentarz

kolejne >