Śledzie w sosie chrzanowo - ogórkowym

Śledzie w sosie chrzanowo - ogórkowym

6 płatów śledzi matias
sok z cytryny
Sos:
2 łyżki chrzanu staropolskiego ze słoiczka
3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany
3 ogórki konserwowe
1 duża cebula cukrowa
sól
pieprz
2 łyżki oleju

Płaty śledziowe wymoczyć przez 2 godz w zimnej wodzie, zmieniając wodę dwa razy. Wymoczone śledzie dokładnie osuszyć , skropić sokiem z cytryny i pokroić na małe kawałki.
Ułożyć na półmisku i polać sosem, odstawić na 30 min w chłodne miejsce.

Wykonanie sosu:
Cebulę bardzo drobniutko posiekać, dodać starte na tarce jarzynowej ogórki konserwowe, chrzan,olej, śmietanę i majonez.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2011-12-20

Och te śledziki... :)))
PYCHOTA. :)

majla11

majla11 2011-12-20

Masz dobre pomysły nasladuje ciebie w niektórych potrawach zobaczymy jak będą smakować mojej rodzinie. Pozdrawiam :-)

danka1

danka1 2011-12-20

Podajesz nam ich w tylu odsłonach !!!!1

jagoda8

jagoda8 2011-12-20

Śledziki w Twoim pokazie są piękne i smaczne,pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę.

milka69

milka69 2011-12-20

super:)

kati9

kati9 2011-12-20

Sos wyśmienity do śledzi :)

jadzia09

jadzia09 2011-12-20

sorki wnuczek powpisywał mi tu bzdury, przepraszam to nie powinno się zdarzyć. pozdrawiam

gulaki

gulaki 2011-12-21

Na pewno je zrobię :))

jola42

jola42 2011-12-21

oj, te śledzie mnie skusiły:))) miłego dnia

umila

umila 2011-12-21

pyszne,uwielbiam :)

dodaj komentarz

kolejne >