1 podwójna pierś z kurczaka
2 plastry sera żółtego
ketchup
Marynata:
6 łyżek oleju lub oliwy
2 zmiażdżone ząbki czosnku
1 łyżka złocistej przyprawy do drobiu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz i sól do smaku
Pierś drobiową myjemy, dzielimy na 2 części i dokładnie wycieramy, nacieramy zmiażdzonym czosnkiem i wkładamy do marynaty na całą noc. Grillujemy po 10 min z każdej strony.
Po tym czasie nacinamy pierś z góry i układamy małe kawałki sera w co drugie nacięcie, na przemian wciskamy gęsty ketchup.Delikatnie przekręcamy i grillujemy jeszcze po 2 min z każdej strony.
Ja grillowałam na grillu elektrycznym, na ogrodowym zalecana jest tacka do grillowania.
Wykonanie marynaty:
Wszystkie składniki oprócz czosnku, dokładnie mieszamy i wkładamy mięso.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-06-09
Fajny obiadek... :)))
bea01 2012-06-10
witam w południe i miłej niedzieli życzę:))