Cygara z grilla z sosem jogurtowo ziołowym

Cygara z grilla z sosem jogurtowo ziołowym

30 dag cienko pokrojonego wędzonego boczku

Marynata:

3 łyżki oliwy

1 łyżeczka słodkiej papryki

1/2 łyżeczki ostrej papryki

1 łyżeczka przyprawy do grilla

Sos :

1/2 szklanki jogurtu naturalnego bez cukru szklanka

=250 ml

1 czubata łyżka majonezu

sól

pieprz

2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

drobniutko posiekana natka pietruszki (może być suszona)

Długie wykałaczki do szaszłyków


Z podanych składników zrobić marynatę, włożyć pokrojony cienko boczek i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min w chłodne miejsce.Wykałaczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie.Następnie nawijać plastry boczku z marynaty bardzo ścisło,

Gotowe ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować po 6 min z każdej strony, podawać z sosem jogurtowo ziołowym.

Wykonanie sosu:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 20 -30 min.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

seb80

seb80 2012-06-15

:) widziałem Twoje przepyszne fotki ;)
chętnie bym coś skosztował :)
narobiłaś smaka :)

kris13

kris13 2012-06-15

ale extra! podziwiam Twoje kulinarne zdolności,Anulko :))

maxmen

maxmen 2012-06-15

Pysznie to wygląda...aż się chce zjeść... :)))

pamela5

pamela5 2012-06-15

Bardzo ładnie:-)

mag60

mag60 2012-06-15

pogoda coraz ładniejsza... dobry pomysł na urozmaicenie grilla:))

niusia1

niusia1 2012-06-15

z nieba mi spadłaś dziewczyno z tym pomysłem na jutro- choć nie wiem czy dam radę- już inne twoje przepisy jutro serwuję - organizuje strefę kibica a u mnie juz nie te lata- nie ten wiek hihihi!

bahus

bahus 2012-06-16

Świetny pomysł ...na pewno wypróbuję...

alisha

alisha 2012-06-16

Pychotka,robiłam już tak

mimis

mimis 2012-06-16

Miłej pogodnej soboty życze i pozdrawiam :)

salma67

salma67 2012-06-16

z surowego boczku tez wybornie smakuja lecz troche dluzej musza polezec na ruszcie

laura5

laura5 2012-06-16

Mimo deszczowej pogody, wspaniałego dnia zyczymy...

jadtan

jadtan 2012-06-16

Robisz pyszne rzeczy... mniam :):):)

pinecha

pinecha 2012-06-21

... ciekawe danie

dodaj komentarz

kolejne >