Szybki a la bigos z młodej kiszonej kapusty

Szybki a la bigos z młodej kiszonej kapusty

1,20 kg młodej kiszonej kapusty

5 suszonych śliwek

40 dag kiełbasy śląskiej

5 suszonych grzybków

1 marchewka

2 listki laurowe

1 łyżeczka czubata majeranku

sól, pieprz

1 duża cebula

1 czubata łyżka mąki

5 łyżek oleju


Kapustę zalewamy wodą( ma byc tylko przykryta) dodajemy liście laurowe, grzybki i suszone śliwki, doprowadzamy do zagotowania, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 min.

Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną cebulę startą na tarce jarzynowej marchew, razem podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy wszystko do kapusty , dokładnie mieszamy, sypiemy majeranek i gotujemy 25 min na małym ogniu.

Po tym czasie na 3 łyżkach oleju robimy zasmażkę z czubatej łyżki mąki i wlewamy do bigosu, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 2 min, mieszając.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

anita591

anita591 2012-06-27

Miłego reszty dnia i wieczoru już bez deszczu pozdrawiam

alisha

alisha 2012-06-27

Pychotka

kot54

kot54 2012-06-27

Pyszny bigos....Miłego wieczoru życzę :)

maxmen

maxmen 2012-06-27

Fajny obiad... :)

jonna

jonna 2012-06-27

Smaczne i proste jedzenie....Pozdrawiam:))

dodaj komentarz

kolejne >