Surówka z czerwonej kapusty z gruszkami z kompotu

Surówka z czerwonej kapusty z gruszkami z kompotu

1/2 główki czerwonej kapusty

1 cebula cukrowa

4 połówki odsączonych gruszek z kompotu

1 jabłko

sól, pieprz

sok z cytryny do smaku

oliwa z oliwek

Kapustę drobno pokroić lub zszatkować, dodać pokrojoną drobno cebulę , starte jabłko na tarce jarzynowej.

Wszystko posolic, posypać pieprzem i dokładnie mieszając, wyciskać rękoma, żeby kapusta stała sie miękka. Na końcu dodać odsączone i drobniutko pokrojone gruszki , oliwę z oliwek i sok z cytryny, wymieszać i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

violinka

violinka 2013-01-07

mniam wlasnie szukałam przepisu na surówkę z czerwonej kap.napewno wyprobuje dziękuję i pozdrawiam serdecznie

iwanka1

iwanka1 2013-01-07

U mnie najlepiej lubią po śląsku tzn. z boczkiem wędzonym, jabłkiem, cebulką, zakwaszana octem i dużą ilością pieprzu. W końcu jestem przyszywaną Ślązarą.
Udanego nowego tygodnia)))

jerry61

jerry61 2013-01-07

Taką lubię !

jonna

jonna 2013-01-09

Takiego przepisu jeszcze nie znałam.....Ale kompot z gruszek, trzeba mieć swój, bo tu nie ma w słoikach, tylko w puszce.....

halinag

halinag 2013-01-10

skorzystam z przepisu:))

dodaj komentarz

kolejne >