1 duża podwójna pierś drobiowa
1 serek topiony z ziołami
4 krążki ananasa z puszki
sól
pieprz
pikantna lub łagodna przyprawa do grilla
1 łyżka masła
4 łyżki oleju
Piersi drobiowe dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, przez środek wzdłuż lekko przeciąć, żeby powstała w środku kieszonka , posypać solą, pieprzem i przyprawą.
Odstawić na godz do lodówki, krążki ananasa przekroić na pół i włożyć do kieszonki, serek topiony z lodówki pokroić na 4 kawałki i wepchnąć po 2 kawałki do środka, końcówke śpiąć wykałaczką.
Oliwę rozpuścić z masłem i obsmażyć piersi na dwie strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać pozostałym tłuszczem z patelni, przykryć i piec w 200 st C około 20 min.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
bahus 2013-05-18
Delikatne, mało "męskie" danie. Ale cóż nie tylko golonką człowiek żyje :))) Pyszny obiadek.