Pierś  drobiowa faszerowana ananasem i serkiem topionym

Pierś drobiowa faszerowana ananasem i serkiem topionym

1 duża podwójna pierś drobiowa

1 serek topiony z ziołami

4 krążki ananasa z puszki

sól

pieprz

pikantna lub łagodna przyprawa do grilla

1 łyżka masła

4 łyżki oleju

Piersi drobiowe dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, przez środek wzdłuż lekko przeciąć, żeby powstała w środku kieszonka , posypać solą, pieprzem i przyprawą.

Odstawić na godz do lodówki, krążki ananasa przekroić na pół i włożyć do kieszonki, serek topiony z lodówki pokroić na 4 kawałki i wepchnąć po 2 kawałki do środka, końcówke śpiąć wykałaczką.

Oliwę rozpuścić z masłem i obsmażyć piersi na dwie strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać pozostałym tłuszczem z patelni, przykryć i piec w 200 st C około 20 min.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2013-05-17

ale super

slawa1

slawa1 2013-05-17

Doskonały obiadek.

niusia1

niusia1 2013-05-17

pysznie było!!

bahus

bahus 2013-05-18

Delikatne, mało "męskie" danie. Ale cóż nie tylko golonką człowiek żyje :))) Pyszny obiadek.

evita

evita 2013-05-18

Pyszne jedzonko... miłej reszty dnia życzę, cieplutko pozdrawiam... :)

dodaj komentarz

kolejne >