Pasztet z mięs mieszanych, 3 z grzybkami, 1 ze śliweczkami suszonymi, właśnie się pieką:)
https://www.wielkiezarcie.com/recipe31020.html
dodane na fotoforum:
anulkaz 2014-12-13
Re: ilonka61, tak mrożę:)Każdą foremkę wkładam do torebki foliowej i do zamrażarki.Dzień prze spożyciem, wyjmuję i rozmrażam,bez wyjmowania z torebek.Pasztet jest pyszny i pięknie się kroi:)
anulkaz 2014-12-13
re:elvie86.To są foremki aluminiowe, kupisz je w każdym sklepie, gospodarstwa domowego:)
ilonka61 2014-12-18
Dziękuję za podpowiedź że można mrozić bo ja lubie sobie zrobic cos na wszelki wypadek ,uwilbiam twoją galerie a ciebie chetnie adoptuje hahahaha
aurinka 2014-12-21
a ja właśnie w takiej postaci ( przygotowany do pieczenia w foremkach aluminiowych-jednorazowych) zamrażam. Dzień wcześniej - rano wyciągam z zamrażarki, wieczorem piekę i na następny dzień rano mam świeżutki, upieczony pasztet. Kiedyś zamrażałam już upieczone ale nie za bardzo mi smakował po odmrożeniu.
Na Boże Narodzenie przygotowuje kilka foremek, starcza aż do Wielkanocy;)