...za usunięte komentarze wraz ze zdublowanym przez awarię garnka zdjęciem.
Na jutrzejsze wczesno-wiosenne śniadanko proponuję jajaczniczkę usmażoną na połówce cebuli,z ćwiartką świeżej papryki,i plasterkiem chudej szynki pokrojonej w drobną kostkę,jaja oczywiście od znajomej nioski z najbliższej wioski./agus :-D/
W kubku:kawa zbożowa na mleku ze szczyptą czarnego jacobsa,lekko osłodzona miodem lipowym...
Ale do wykonania dania potrzebujemy świeżych warzyw,a po nie musimy udać się do "warzywniaka",gdzie możemy być świadkiem mrożącej krew w żyłach historii:
https://www.youtube.com/watch?v=5Oj0BjvRWtw
maxmen 2012-01-18
Noooooooooooo... "jajowizna" z dodatkami... :)
SUPER...:)))
ryba85 2012-01-18
....o matusiu:)))))))))) ale pysznie:)))
ryba85 2012-01-18
:)))) nie doczekam rana:))))
dziękuję:)))
dothy2 2012-01-18
ale pyszności serwujesz na śniadanko....jutro też taką zjem a co;)))
to nasza Aguś ma jakieś znajomości u nioski z sąsiedniej wioski?:)))
słodkich senków....;)
dothy2 2012-01-18
re:masz rację Aguś jest w "te klocki "rewelacyjna;))
rano zajrzę na pewno,dziękuję:)))
ezbro7 2012-01-19
re:oj tam nie bądź taki skromny,fotki ogladał ze mną mój brat,który jest fotografem i jego oko znawcy tak stwierdziło,pozdrawiam cieplutko
ryba85 2012-01-19
....zaraz kupię warzyw bukiet:)))
miłego dnia:))
elefant 2012-01-19
I tak masz szczęście !
Moja ostatnia fotka od dwóch dni krąży po internetowym
"wszechświecie" i nie może dotrzeć do Garnka ...
A śniadanko pyszne ... dziekuję !
ryba85 2012-01-19
....to pewnie widać i czuć:)))))))
ale ...ale .....dziękuję:))
elefant 2012-01-19
Re:
Mistrza kulinarnego poznaję po tym, że wspaniałe danie
potrafi zrobić prawie z niczego ... ;)
Co do "przegadania" to kto wie, kto wie...,
świat przecież taki mały jest ....!
ar2rek 2012-01-19
Re elefant:"...ale tutaj akurat, niczego takiego nie znajduję;)"/ani mistrza,ani dania-przyp autora/.
henry 2012-01-19
Jakie to apetyczne... już zasiadam.. jeżeli wolno.:))))
re - to jest Antonin... nie Antoninek.:)))
Naprawde niezywkłe miejsce... żaden album tego nie odda co na zywo się zobaczy i usłyszy:)))
Pozdrowka:))
agus63 2012-01-19
Godzinę myślałam pod którą jajownicą się wpisać, ale doszłam do wniosku, że ta jest... najpyszniejsza..;)
Napracowały się nioski z najbliższej wioski,
żeby TYLE jaj "wypuścić"...:)
Ale trzeba też oddać honor pewnie jakiemu Kogutowi,
bo żeby tak się postarały kurki,
to i on musiał mieć w tym swój udział
i maczać w tym... pazurki(?) ;)))
Oczywiście wielkie gratulacje również dla kucharza,
który przyrządził, przyozdobił i (po wielokroć;)) pokazał! ;)))
Pychotka!
agus63 2012-01-19
Nie żartuję ani trochę! W dzisiejszych ,"sztucznych" czasach biznesik naturalno-jajeczny może mieć szansę... Ludzie lgną do Natury! Wiem to po sobie...;)