Buraczki na zimę.

Buraczki na zimę.

6 kg buraków,3 łyżki soli, 6 cebul.
Zalewa:6 szkl. wody, 1,5 szkl. octu 10%, 15 ziaren pieprzu, 5 liści laurowych, 1 szkl. cukru.
Ugotowane buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i razem z solą dać do buraków.
Zalewę zagotować i ostudzoną zalać buraki. Zostawić na 12 - 18 godzin. Buraki wsadzić do słoików, zalać powstałym sokiem i gotować 15 minut.

dodane na fotoforum:

amelka1

amelka1 2011-10-08

mniam-przyjadę spróbować;-)

nuta2

nuta2 2011-10-08

Napewno są pyszne.

gotujmy

gotujmy 2011-10-09

Miałam kiedys przepis na buraczki z papryka ...były przepyszne i zgubiłam ten przepis ....

enigma7

enigma7 2011-10-11

Przetwory na zimę ?..
Jak znalazł do obiadku..Pozdrawiam;)

lanta21

lanta21 2016-07-21

pycha

dodaj komentarz

kolejne >