Żeberka w miodowym sosie.

Żeberka w miodowym sosie.

Przepis:

Żeberka przyprawiamy solą, pieprzem, smażymy krótko z dwóch stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy kilka cebul pokrojonych w piórka, wykładamy na żeberka. Przygotowujemy sos: 4 łyżki płynnego miodu, 4 łyżki ketchupu ( u mnie Mc Donald). Żeberka w naczyniu zalewamy płynnym sosem, posypujemy ulubionymi ziołami, ja posypałam ziołami prowansalskimi. Do naczynia zmieściło się również jabłko pokrojone na trójkątne kawałki, również zalane sosem.
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Na zdjęciu żeberka przed upieczeniem.

evita

evita 2015-08-22

Ale będzie zapach...
miłego popołudnia... :)

niusia1

niusia1 2015-08-22

jedzonko- palce lizać- pyszne!- smacznego!

lisek52

lisek52 2015-08-22

Mniam mniam...smacznego.

kopytka

kopytka 2015-08-22

i której ta kolacja - wpadnę...

ewaiza

ewaiza 2015-08-22

ale pyszne zeberka

ewci1

ewci1 2015-08-23

Slyszalam ze z dodatkiem miodu mozna przyrzadzic smaczne zeberka ,jednak jeszcze nigdy takich nie jadlam....

oliwkaa

oliwkaa 2015-08-23

Muszę kiedys tak upiec ...

vip54

vip54 2015-08-23

kolejna pyszność

ssstu6

ssstu6 2015-08-23

ciekawe,ciekawe...w naszym miasteczku mamy knajpe gdzie serwuja najlepsze zeberka "na wyspie"...
ciekawe,jak wypadlo by porownanie ich z Twoimi ???

anad60

anad60 2015-08-24

uwielbiam żeberka.....biorę przepis

lanta21

lanta21 2018-03-15

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >