Przepis na to ciacho wymyśliłam sobie sama. Wyszło naprawdę bardzo smaczne. Mocno nasączone alkoholem.
Podaję przepis:
Składniki:
Upieczony ciemny biszkopt – z kakao ( nie podaję przepisu na biszkopt, bo każdy ma swój wypróbowany)
alkohol do nasączenia biszkoptu ( może być czysta wódka)
200 ml śmietanki kremówki (30%)
2 serki mascarpone
1 puszka ananasów
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
Krem: Ubić śmietanę „na sztywno”, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie serki i dalej ubijać. Na końcu dodać pokrojone drobno ananasy i wymieszać delikatnie łyżką.
Biszkopt przekroić wzdłuż, nasączyć alkoholem połączonym z sokiem ananasowym, na dolną warstwę nałożyć krem, następnie biszkopt i znowu krem. Wierzch ciasta zdobimy wg uznania, może być polewa czekoladowa, prażone migdały lub okruszki ciasta. Schłodzić w lodówce.
anad60 2015-09-06
a to co za CUDO ??? a ja biedna ciasteczka
kruche kupne podjadam.....chyba sobie ukroję
jak pozwolisz....tak apetycznie wygląda...mniam
anad60 2015-09-06
re; oj tam oj tam Olu jaka rozpusta
lodówka jest pusta.....hi hi...ja jak robię rosół
to zawsze robię kilka galaretek z kurakiem
niusia1 2015-09-06
pyszne musi być;a ja na pierwszy rzut oka myślałam,że to tradycyjny murzynek z masą na kwaśnym mleku bo dopiero co go w domu wspominaliśmy haha;
frykasy 2015-09-07
Ciasto wygląda bardzo apetycznie, ale tez jest bardzo kaloryczne.... ale od czasu do czasu można zaszaleć:)))