Wątróbka drobiowa pieczona w naczyniu żaroodpornym.

Wątróbka drobiowa pieczona w naczyniu żaroodpornym.

Dzisiejszy obiadek:)

W związku z tym, że bardzo lubię wątróbkę, ale nie lubię jej smażyć, postanowiłam przyrządzić ją w bezproblemowy sposób. Wyszła pyszna:)

Przepis:
Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone w ósemki jabłka, doprawić solą i pieprzem.
Wątróbki umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć na nie usmażoną cebulkę wraz z jabłkami, posypać majerankiem. Zapiekać w temp. Około 200 stopni około 30 minut pod przykryciem. Następnie odkryć wątróbki i jeszcze zapiekać około 15 minut.

anulkaz

anulkaz 2015-10-30

Smaczny obiadek:)

niusia1

niusia1 2015-10-30

dawno nie miałam- jutro może zrobię- odkąd mam tą przykrywę co "tłuszczu nie przepuszcza" to nawet lubię smażyć wątróbkę;

choco13

choco13 2015-10-30

Tak bo ona strzela po oczach hihi, fajny pomysl:-)

isia222

isia222 2015-10-31

lubię, lubie

niusia1

niusia1 2015-10-31

apetytu mi narobiłaś to jak mówiłam wczoraj tak zrobiłam;)))

vip54

vip54 2015-10-31

wygląda okej więc smacznego

ewaeu

ewaeu 2015-11-02

mniam....:):)

anad60

anad60 2015-11-03

fajny sposób na wątróbkę....mniam *;*

dodaj komentarz

kolejne >