Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno.

Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno.

Podobno najzdrowszy do smażenia, pieczenia, smarowania pieczywa itp.
Muszę przyznać, że naprawdę jest bardzo smaczny. Na razie jadłam jako smarowidło na chlebek.

ebrima

ebrima 2015-12-01

Proponuję jego samodzielne wykonanie, bez żadnych dodatków.
Nie jest to trudne i tańsze w uzyskaniu. Trzeba tylko zakupić
wiórki kokosowe. UWAGA! Na rynku zawierają siarkę. Jedynie te
z Lidla jej nie zawierają lub producent nie publikują tej informacji,
co jest naruszeniem konsumenckim. Córka kupuje póki co z Lidla
i sama uzyskuje wspaniale mleczko, a wiórki wędrują na kokosanki.
Polecam ... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=F3uE5r480DE

astra40

astra40 2015-12-01

Mleczko można samemu zrobić z wiórków, ale to jest olej kokosowy o konsystencji masła lub smalcu. Z wiórków raczej się go nie uzyska w produkcji domowej:)

sciema

sciema 2015-12-01

A to coś nowego:) Nie widziałam i nie próbowałam:)

babcia1

babcia1 2015-12-01

nigdy go nie kupowałam ani nie próbowałam chyba to jest droga sprawa?

niusia1

niusia1 2015-12-01

póki co ro dużo się naczytałam o pożyteczności takiego oleju,a ty widzę już masz- super sprawa podobno!

kopytka

kopytka 2015-12-01

nie jadłam nigdy...

jmania

jmania 2015-12-01

Nie jadłam i nie kupowałam ale czytałam że taki zdrowy jest

ewaiza

ewaiza 2015-12-01

ja smaze na tym oleju

lulka1

lulka1 2015-12-02

nie wpływa na smak potraw i podobno wytrzymuje większą temperaturę niż olej, nie sprawdzałam , ale placki dla dzieci smażone na nim rewelacja ..

basia43

basia43 2015-12-02

Można na nim smażyć super naleśniki. Ja używałam do smarowania twarzy na noc. Rewelacja.

niusia1

niusia1 2015-12-03

gdzie można kupić ten olej Olu?

dodaj komentarz

kolejne >