Podobno najzdrowszy do smażenia, pieczenia, smarowania pieczywa itp.
Muszę przyznać, że naprawdę jest bardzo smaczny. Na razie jadłam jako smarowidło na chlebek.
ebrima 2015-12-01
Proponuję jego samodzielne wykonanie, bez żadnych dodatków.
Nie jest to trudne i tańsze w uzyskaniu. Trzeba tylko zakupić
wiórki kokosowe. UWAGA! Na rynku zawierają siarkę. Jedynie te
z Lidla jej nie zawierają lub producent nie publikują tej informacji,
co jest naruszeniem konsumenckim. Córka kupuje póki co z Lidla
i sama uzyskuje wspaniale mleczko, a wiórki wędrują na kokosanki.
Polecam ... ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=F3uE5r480DE
astra40 2015-12-01
Mleczko można samemu zrobić z wiórków, ale to jest olej kokosowy o konsystencji masła lub smalcu. Z wiórków raczej się go nie uzyska w produkcji domowej:)
babcia1 2015-12-01
nigdy go nie kupowałam ani nie próbowałam chyba to jest droga sprawa?
niusia1 2015-12-01
póki co ro dużo się naczytałam o pożyteczności takiego oleju,a ty widzę już masz- super sprawa podobno!
lulka1 2015-12-02
nie wpływa na smak potraw i podobno wytrzymuje większą temperaturę niż olej, nie sprawdzałam , ale placki dla dzieci smażone na nim rewelacja ..
basia43 2015-12-02
Można na nim smażyć super naleśniki. Ja używałam do smarowania twarzy na noc. Rewelacja.