Przegryzają się :)
Śledzie mocno skrapiam cytryną i warstwowo przekładam wszystkimi przyprawami, cebulką sparzoną pokrojoną w piórka i posypuję suszonym lubczykiem. Zalewam olejem ( u mnie Kujawski). Muszą trochę postać, wtedy są pyszne.
Przyprawy:
ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy.
anad60 2015-12-21
moje też w słoju...ale te Twoje Olu
to mnie zaintrygowały....z lubczykiem
jeszcze nie jadłam, zielony dajesz czy suszony ?
babcia1 2015-12-21
o kurcze też takich nie robiłam ..no właśnie suszony czy zielony?
babcia1 2015-12-21
ale chyba suszony !!
aniol2 2015-12-21
Ciekawy przepis ... mam mrożony lubczyk , jutro tylko śledzie i czerwoną cebulę kupię ...
evita 2015-12-21
Ja robię z żurawiną i ogórkiem konserwowym...
Niech Wigilijny Wieczór i Święta Bożego Narodzenia upłyną w szczęściu i radości... w ciepłej rodzinnej atmosferze przy dźwiękach staropolskich kolęd i zapachu świerkowej gałązki...
Magicznych Świąt...
mattik 2015-12-22
witam o poranku z kubkiem aromatycznej kawki :)
pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnego przedświątecznego wtorku :)
adam24l 2015-12-22
Smacznego
Miłego wtorku i środy.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.