Ciasto: 7 jajek, 8 kopiastych łyżek cukru, 200 g orzechów mielonych (laskowe lub włoskie), 5 kopiastych łyżek bułki tartej.
Jajka z cukrem dobrze ubić. Orzechy i bułkę tartą wymieszać. Dodać do ubitych jajek. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem lub wysmarować, wylać ciasto, wyrównać. Piec ok.20 minut w temp.175*C.
Krem: 2 serki mascarpone ( 2 x 250 g) , 400 ml śmietanki 30%, szklanka cukru, cukier waniliowy. Ubić śmietankę 30% z 1 szkl. cukru i cukrem waniliowym, dodać serki mascarpone i dalej ubijać.
2 wafelki prince polo XXL pokruszyć i wymieszać z kremem.
Ponadto przygotować: 1 paczka biszkoptów podłużnych, duża filiżanka mocnej kawy, 0,5 szklanki rumu. Ostudzoną kawę wymieszać z rumem.
Biszkopt orzechowy po wystudzeniu dobrze nasączyć spirytusem, wymieszanym z wodą i rumem. Krem śmietankowy nałożyć na nasączony biszkopt.
Warstwa kawowo-rumowa - biszkopty maczać w kawie z rumem i układać na warstwie kremowej. Na nasączone biszkopty wyłożyć krem śmietankowy, wymieszany z pokruszonymi wafelkami.
Ciasto posypać 2 pokruszonymi wafelkami prince polo i polać polewą czekoladową z dobrej czekolady.
Smacznego